Holistic Pulsing

“A bennünk élő örök gyermek visszavágyik az anyai biztonságba, a szeretet ölébe. Lett légyen az író, tanár, kétkezi munkás, vagy akár a felületen csillogó-villogó közszereplő. A lelke mélyén mindenki simogatásra vágyik.”  (Jókai Anna )

 

Mi is az a Holistic Pulsing? 

A Holistic Pulsing módszer egy gyengéd, mégis intenzív lazítási technika.

Az ausztrál őslakóktól származó eredeti módszer a múlt század elején érkezett Európába, és két irányzata alakult ki, az egyik csontkovácsolási módszer, a másik finomabb, szelídebb, melyet itthon “lélekmasszázsnak” neveznek. Mindkét technika a ringató mozdulatokra épül, a lélekmasszázs a lágyabb és gyengédebb változatot képviseli, mi erre a technikára építjük kezeléseinket.

Nálunk az egyéni mellett lehetőség van két terapeutás egyéni, és páros kezelésre is! Kezeléseink a Holistic Pulsing módszerre épülnek, de azokat az elmúlt évek tapasztalatai alapján az általunk tanult és használt egyéb módszerekkel kiegészítve vendégeink igényeihez igazítottuk, így most már három változat elérhető.

 

Hogyan működik? 

A kezelés a testben áramló energiák blokkjainak feloldására, a szervezet természetes védekező- és öngyógyító erejének aktivizálására összpontosít. Célja az energetikai egyensúly elérése. A ringató és vibráló mozgásokon keresztül az egész test gyengéd rezgésbe jön, ami egészen a fejtetőtől a lábujjakig hat. A kezelés megkezdése után néhány perccel a vendég kellemes ellazulást él át, mely a kezelés előre haladtával egyre mélyül. A lélekmasszázs az egész lényünkre hat, a teljes egységet, testet-lelket-szellemet stimulálja, beindul a gyógyulási folyamat a fizikai testben és kialakul e hármas egység közötti egyensúly. A módszer előnye, hogy a terapeuta nem irányít, az oldódó blokkokkal csak a kezelt személy szembesül. Természetesen egy-egy ilyen oldódás okozhat olyan megkönnyebbülést, vagy felismerést, amely pl. sírással párosul, ilyenkor igény szerint a kezelés után meg lehet beszélni a tapasztaltakat, ezt követően idővel, akár szinte észrevétlenül is szépen a helyére kerül minden érintett emlék.

Kinek ajánlott? 

A Holistic Pulsing kezelés prevencióként alkalmazva fenntartja az egészséges állapotot, így a magukat egészségesnek érző, csupán kikapcsolódni vágyó személyeknek segít az optimális állapot fenntartásában.

Újdonsült kismamák számára ugyancsak jótékonyan hat az ellazulást segítő, stresszoldó, nyugalmat fenntartó lélekmasszázs, akár kisbabájukkal a pocakjukon, együtt is átélhetik a ringató mozdulatok által létrehozott békességet, így visszaidézve a még “egyben” eltöltött időszakot, és segítve a szülés/születés utáni egymásra hangolódást.

Segíthet a már egészséges állapotú koraszülött babáknak a speciális ellátás miatt külön töltött idő élményének feldolgozásában, és az újra egymásra hangolódásban. A kezelés ebben az esetben kifejezetten a mamával együtt javasolt, hiszen pont a kötődés erősítése a cél, ráadásul az ilyen esetekben sokszor az anyukák is jelenős stressznek vannak kitéve, mire végre újra együtt lehetnek babájukkal.

Jótékony hatással lehet óvodás, iskolás korú gyerekek esetében, tanulási és viselkedési problémák kezelésénél, együttműködve a szülőkkel és az egyébként szükségesnek ítélt pedagógiai módszerekkel.

Ajánlott továbbá a pszichoszomatikus betegségekkel küzdőknek, és azoknak, akik túlterheltek, mindennapi erős stressznek vannak kitéve, testi-lelki diszharmóniától szenvednek, nem lokalizálható, pszichoszomatikus eredetű panaszaik vannak, vagy egyszerűen nem tudják, miért érzik rosszul magukat. Jó eredménnyel alkalmazható a félelmek oldásában, a pánikbetegség, a depresszió gyógyításában, mint kisegítő módszer. 

A kezelés nem tudja, és nem is kívánja az orvoslást helyettesíteni, de mint kiegészítő és támogató eszköz, meglepő sikereket képes elérni. 

 

Mi történik a kezelés előtti beszélgetéskor? 

Jóllehet, a módszer finom, apró mozdulatokkal dolgozik, ám hatása igen intenzív lehet. Így a kezelés előtt a terapeuta megfelelő tájékoztatása nagyon fontos, a kezelt személy egészségi állapotával kapcsolatos kérdéseket előzőleg érdemes tisztázni (volt-e korábbi betegség, műtét, van-e aktuális egészségügyi probléma, amennyiben szükséges a rendszeresen szedett vagy állandóan magánál tartott vészhelyzeti gyógyszerek megnevezése, aktuális, fizikai fájdalmat okozó problémák – ez utóbbi az egyes “fogások” szempontjából fontos, hiszen a lényeg a kezelt személy teljes ellazulása, így a terapeuta törekszik rá, hogy egy mozdulatával se okozzon fájdalmat). A megelőző beszélgetés továbbá segíthet feltárni az esetleges problémák irányát, és így ráhangolódni magára a kezelésre.

 

Hogyan történik a kezelés? 

A kezelésre kényelmes, laza ruhában érdemes érkezni, vagy azt magukkal hozni, fázósoknak érdemes vékony hosszúujjú felsőt választani. Maga a kezelés e ruhában (de mezítláb), fekve történik, ez is elősegíti a kezelt személy kellemes ellazulását. Időtartama eltérő lehet, általában 50-60 perc, de sokszor már 10-20 perc is elég egy-egy komolyabb blokk oldódásához.

A rendszeresen szedett gyógyszereket a szokásos adagban és időben alkalmazva, az esetleg szükséges eseti gyógyszert (pl. ismert allergia, ödéma hajlam, stb. esetén) pedig magánál tartva ajánlott a kezelésre érkezni.

Mi lehet a kezelés utóhatása? 

Van, aki már a kezelés után közvetlenül jó érzéssel távozik, van azonban, akit esetleg felkavar egy-egy alkalom. Ez csak annyit jelent, hogy sikerült kibillenteni egy régóta megakadt állapotból, komolyabb blokk oldódás történt, ami végül összességében mégis megkönnyebbülést, jótékony változást eredményez. A tünetek esetleges átmeneti erősödése normális jelenség, mely pár nap alatt le is csendesedik. Amennyiben úgy érzi a vendég, hogy olyan probléma került felszínre amivel foglalkoznia kell még és ehhez további segítsége van szüksége, érdemes erre fókuszálva ismételt kezelést végezni, az egymást következő kezeléseket lehetőleg 7-10 napon belül időzítve.

 

Kinek nem ajánlott vagy tiltott a kezelés?

A kezelés nem ajánlott:

 • főétkezést követő 1 órán belül
 • alkohol ill. drog befolyása alatt álló személynél
 • kiterjedt bőrprobléma esetén, ha a fogások fájdalommentes kivitelezése nehézkes
 • egyéb fizikai sérülés vagy izületi probéma esetén, ha a fogások fájdalommentes kivitelezése nehézkes
 • kiterjedt, gyulladt visszerek esetén
 • várandós állapotban, amennyiben a vendég nem kapott még előzetesen lélekmasszázs kezelést, illetve a várandósság 6. hónapjától a szülésig (problémamentes várandósság esetén a vendég kifejezett kérésére végezhető)

A kezelés TILOS:

 •  fertőző betegség esetén
 •  láz esetén
 •  veszélyeztetett terhesség esetén
 •  műtét utáni vagy egyéb okból állandó orvosi felügyeletet igénylő személynél
 •  életveszélyes állapotot előidéző betegség (stroke, infarktus, stb.) lezajlása utáni orvosi megfigyelés alatt álló személynél, gyógyszerbeállítási időszakban

Életveszélyes állapotot előidéző betegségen (stroke, infarktus, stb.) átesett vendégek beállított gyógyszerek szedése mellett is csak írásos orvosi engedéllyel vehetik igénybe a kezelést!

 

***

 

Esettanulmányok:

Az alábbiakban ízelítőként megosztanék pár esettanulmányt, természetesen a kezelt személyek illetve szüleik beleegyezésével.

 • (37 éves férfi) Gyakori fejfájás, vezetői pozíció miatti intenzív stressz okán kezeltem. Minden alkalommal gyorsan ellazult, végig kellemesen érezte magát, többször el is aludt kezelés közben. A válla minden alkalommal elég kötött volt a kezdésnél, de végül mindig kilazult. Fejfájása a kezeléseket követően kb. negyed óra elteltével el is múlt. Stresszesebb időszakok alkalmával időnként jelentkezik egy-egy lazító kezelésre.
 • (35 éves nő) Három kicsi gyerek anyukája. Nagyon leterhelt, mert a távolság miatt csak ritkán van nagyszülői segítsége. Egészen kimerülten jött, egyszerűen csak lazítani szeretett volna. Sikerült is neki, kicserélve távozott, úgy fogalmazott, hogy valami másik dimenzióba lépett, és mikor visszazökkent a valóságba, akkor is kitartott az emlék, ami feltöltötte őt.
 • (35 éves nő) Babavállalási terveik időszakában találkoztunk először. Orvosi vélemény alapján mesterséges megtermékenyítési programba vonták volna be őket, pár hónap múlva. Ő szeretett volna kicsit lazítani, hátha úgy sikerül normál úton megfoganni a babának. Mire az első kezelés megbeszélt időpontja elérkezett, gyanította, hogy babát vár. Kifejezett kérésére így is kezeltem, ami mindkettőnk számára csodálatos élmény volt. Mindkettőnk számára egyértelműen érezhető volt a baba jelenléte, bár az orvos – tekintve az előzményeket – egyelőre nem hitt benne, ő viszont nagyon bízott és izgatottan várta az első vizsgálatot. A következő kezelésre már az ultrahang vizsgálat után érkezett, ahol szívhangot is hallottak, és az orvos szerint is már szépen fejlődött a baba.
 • (3 éves kisfiú) Gyakori “hisztik” miatt kezeltem. Nagyon mozgékony gyerek, kezdetben pár perces kezeléseket bírt csak nyugton, de láthatóan tetszett neki ami történt. Időnként feltöltötte, időnként le is nyugtatta a kezelés és egyre együttműködőbbé vált, fogékonyabb lett a nyugodt szóra. Ahogy telt az idő és egyébként is fejlődött, egyre könnyebben ki tudta fejezni magát, és a kezelések után meg tudta fogalmazni, hogy mi bántotta.
 • (38 éves nő) Sokszor kezeltem, háton, hason, oldalt fekve is. Alapvetően nagyon nehezen lazult el, ettől kicsit kellemetlenül érezte magát a kezelések alkalmával, azt mégis érezte, hogy szüksége van rá, és hogy valami nagyon mély dolgot kell oldani magában, így azt mondta, “csendben tűr” és várta, hogy feljöjjön valami. Idővel már talán kicsit nyugodtabb volt, néha már sikerült pihennie is. Egy alkalommal sikerült felszínre hozni és felerősíteni egy régóta hordozott érzését, melyet célzott, párhuzamosan alkalmazott terápiával kezdett kezelni, kedélye jelentősen javult. Utókövetés: az azt követő másfél év önismereti munkájának és az időről időre ismételt kezeléseknek hála, kiegyensúlyozott, és energikus életet kezdett élni. Ha úgy érzi, szüksége van egy kis lazításra, most már bátran jelentkezik.
 • (10 éves lány) Iskolai szorongás miatt kerestek meg. A gyereket kivizsgálták a folyamatos hányingerek és hasfájás miatt, de mivel szervi problémát nem találtak, ezeket pszichoszomatikus tünetként diagnosztizálták. Már egy kezeléstől sokkal nyitottabb és lazább lett, anyukája elmondása alapján utána újra nagyokat tudtak beszélgetni, a kislány “kinyílt”, a hasfájás megszűnt. Nyári szünet végén csináltunk egy ismétlő kezelést, a következő évben már nem jelentkezett a hasfájás.
 • (37 éves nő) Komoly segítő munkát végez. A kezelések időszakában nagy változások zajlottak az életében, ami lassan igazán kimerítette. Az első kezelésnél elképesztő energiát kapott, utána kisimultan és kipihenten ébredt. Elmondása szerint végig utazott, és érezte, hogy az egész nagyon mélyre hatott. Kifejezetten jól érezte magát utána, kérte, hogy kezeljem többször, mert úgy érzi, ez jelentősen támogatja az aktuális változások megélésében. A kezeléseket mély meditációként élte meg, melyre akkoriban esténként sokszor nem volt ideje vagy energiája, így örült a lehetőségnek, hogy nap közben egy-egy órára kikapcsolódhat. Visszajelzésként elmondta, hogy az egyik kezelést követően két nap múlva egymás után többszöri alkalommal, de normális széklettel sikerült elengednie a feszültséget. Nagyon boldog, hogy van módja neki is töltődni és ilyen élményeket átélni a kezeléssel.
 • (4 éves kisfiú) Alapvetően agyalós és kicsit talán szorongó volt a kezelések előtt. Először csak két percet bírt, idővel már 40 perces kezeléseket is végig tudtunk csinálni. Bár közben énekelt és beszélgetett, azért láthatóan jól érezte magát, mosolygott és jókedvű volt. Már az első kezelés után nyugodtabb és közlékenyebb lett, szülei kezdeményezésére el tudta mondani, amiken addig csak belül agyalt. A hónapok óta tartó köhögésének okát is sikerült megfejteni, és egy beszélgetést követően a kérése szerinti változtatással a köhögés el is múlt egyik napról a másikra. A szülők elmondása alapján azóta elég a homeopátiás kezelés, és a hetekig húzódó köhögés helyett már pár nap alatt túl vannak az egészen. A kezelések hatására a gyerek egyre nyitottabb lett. Édesanyjánál a komplikált szülés körüli és az azt közvetlenül követő stresszt kezeltük, ez nála is további pozitív változásokat hozott, így mindkettőjük kedélye jelentősen javult, viszonyuk kiegyensúlyozottabb lett. Feszültebb, fáradtabb időszakokban még meg szoktuk támogatni egy-egy lazító kezeléssel.
 • (9 éves lány) Önbizalom és ősbizalom problémával kerestek meg. A kislány már magzati kora óta feszült családi környezetben volt, bár az édesanyja ezt próbálta enyhíteni. Később ugyan a helyzet változott és a családi légkör lecsendesedett, ám ő minden területen teljesíteni akart, hogy szeressék, az iskolában is túlterhelte magát, hogy biztosan megfeleljen, a felhalmozódott feszültségét pedig úgy vezette le, hogy azt maga ellen fordította. A tanulási problémát kineziológus már oldotta, rendeződött is, de az önbizalomhiány, bizonyítási kényszer és a feszültség megmaradt. Édesanyját is oldva a gyerek is érezhetően nyugodtabb lett, de a feszültség levezetésének problémája adott helyzetben újra és újra előjött, bár utána könnyebben megnyugodott. Ezután kezdtem lélekmasszázzsal kezelni. Az első alkalom után édesanyja megdöbbentő változásról számolt be, a kislány sokkal nyitottabb és nyugodtabb lett, jókedvűen beszélgetett mindenről, ami felmerült benne. A második kezelésre már jobb állapotban érkezett. A kezelések alkalmával komoly blokkok oldódtak nála, és utánuk láthatóan nyugodtan ébredt. Jelenleg már ügyesen kezeli a stresszes helyzeteket, ha időnként elő is fordul egy-egy problémás időszak, az már csak kisebb tüneteket okoz, és ügyesen ki is kerül belőle, édesanyjával mindent meg tud beszélni, vele megnyílt a bizalma.
 • (35 éves nő) Általános fáradtságra panaszkodott, vélhetően enyhe emésztőrendszeri problémái is voltak. Gyerekkorában sokszor ismétlődő felső-légúti betegséggel küzdött, mely aktív felnőttként ritkult és évi egyszeri alkalomra csökkent, de olyankor 3-4 hétig is elhúzódott. A kezelések hatására az emésztése helyreállt, bőre kitisztult, kedélyállapota jelentősen javult, energikusabb lett. Egy alkalommal a kezelés után visszajelzésként elmondta, hogy arcürege és a melléküregek komolyan tisztultak, azóta fejét is könnyebnek érzi. Egy másik alkalommal végzett kezelés után pedig pár napos erős köhögés mellett a tüdeje is kitisztult, így már sokkal jobban érezte magát a bőrében, mint régen. Sok kezelést kapott, de hiába voltak hatásosak, idővel érezte, hogy nem marad meg igazán ez a hatás. Radiesztéziai felmérés után kiderült, hogy évek óta számára káros sugárzásban tölti az éjszakákat, amitől energiaszintje reggelre jelentősen csökkent. Miután ezt rendezte, a kezelések hatása érezhetően tartósabb lett, könnyebben szinten tudta tartani az elért eredményt. Mikor úgy érzi, hogy szükséges, jelentkezik egy-egy feltöltődő kezelésre.
 • (11 éves lány) Anyukájával együtt érkeztek kezelésre. Ugyan alapvetően tudtak egymással beszélgetni, de az anyuka elmondása alapján a kislány kamaszkorba lépése okozott időnként feszültséget közöttük. A páros kezelés során megértették, hogy mit érezhet a másik. Az anyuka egészen másképp élte meg a kamaszkorát, mint a kislány, így neki új volt a jelenlegi helyzet, míg a kislány ösztönösen szerette volna követni az anyukája mintáját, de legbelül érezte, hogy az nem teljes mértékben a sajátja. A páros kezelés amellett, hogy közös élmény volt számukra, lehetőséget adott egy új nézőpont kialakítására, ahol tiszteletben tartva egymás hozzáállását, együttműködővé tudtak válni.